Categories

Nova entrada de Critèria: «La ‘Gramàtica bàsica i d’ús de la llengua catalana’»

 

El dia 28 d’agost de 2019 hem penjat l’entrada 8.1.3.3, «La ‘Gramàtica bàsica i d’ús de la llengua catalana’», que conté una ressenya d’aquesta obra. La Gramàtica bàsica i d’ús de la llengua catalana (GBU) és la tercera i última de les obres que constitueixen el conjunt de gramàtiques institucionals de l’Institut d’Estudis Catalans que va començar amb la Gramàtica de la llengua catalana (2016) i va continuar amb la Gramàtica essencial de la llengua catalana (2018). La Gramàtica bàsica i d’ús de la llengua catalana, dirigida per M. Josep Cuenca, membre de la Secció Filològica, és una obra normativa i descriptiva redactada d’una manera clara i entenedora per a fer-la assequible al públic en general, organitzada en quadres resum, remarques normatives i d’ús i il·lustrada amb exemples abundants.