Categories

9.2.1. Les llengües i les cultures en el procés de globalització de la societat de la informació (2001)

 

 

Organitzat pel Consorci Universitat Internacional Menéndez Pelayo de Barcelona – Centre Ernest Lluch (CUIMPB-CEL) i per l’Institut d’Estudis Catalans (IEC), el curs seminari titulat Les llengües i les cultures en el procés de globalització de la societat de la informació, dirigit per Joan Martí i Castell, membre de l’IEC i director del Servei de Relacions Exteriors d’aquesta institució (SEREIEC), i coordinat científicament per Josep M. Mestres i Serra, cap de l’Oficina de Correcció i Assessorament Lingüístics del SEREIEC, va tenir lloc al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona els dies 12 i 13 de juliol de 2001.

El quadre de professors que van intervenir durant aquests dos dies va ser format pels especialistes següents: Gabriel Ferraté i Pascual, Joan Majó, Antoni Farrés i Sabater, Aureli Argemí i Roca, Fèlix Martí, Sebastià Serrano i Farrera, Josep Gifreu, Joan Martí i Castell, Jesús Tuson, Llorenç Huguet i Rotger, Vicent Partal, David Jou, Ester Franquesa i Bonet i Josep M. Terricabras. Clogué el curs Encarna Roca, catedràtica de dret civil de la Universitat de Barcelona i membre de l’IEC.

 

Les actes d’aquest curs seminari van ser recollides en el volum 2 de l’actual col·lecció «Miscel·lània» de l’Institut d’Estudis Catalans, amb el títol Les llengües i les cultures en el procés de globalització de la societat de la informació (Actes del curs del CUIMPB 2001), publicat l’any 2002.

Aquestes actes es poden consultar també al Portal de Publicacions de l’IEC i, si en queden exemplars, es pot adquirir en format de paper.

 

 

 

 

Fotografies del seminari ‘Les llengües i les cultures en el procés de globalització de la societat de la informació’ (12 i 13 de juliol de 2001)

Conversa distesa de Joan Martí i Castell i Josep M. Mestres amb el director acadèmic del CUIMPB-CEL, Joan Trullén, abans de començar el seminari. Fotografia: Manel Socias, CUIMPB-CEL.

Sessió inaugural del seminari. D’esquerra a dreta: Joan Trullén, director acadèmic del CUIMPB-CEL; Joan Martí i Castell, director del curs, i Josep M. Mestres, secretari científic. Fotografia: Manel Socias, CUIMPB-CEL.

Primera intervenció del segon dia del seminari: Sebastià Serrano, catedràtic de lingüística de la Universitat de Barcelona, tracta de «Noves i velles tecnologies». Fotografia: Manel Socias, CUIPMB-CEL.

Taula rodona final del seminari. D’esquerra a dreta, Fèlix Martí, Jesús Tuson, Joan Martí i Castell, Josep M. Terricabras i Josep Gifreu. Fotografia: Manel Socias, CUIMPB-CEL.

Cloenda del seminari a càrrec d’Encarna Roca, catedràtica de dret civil de la Universitat de Barcelona i membre de l’IEC. Fotografia: Manel Socias, CUIMPB-CEL.