Categories

9.2.3. Quin[s] model[s] de llengua escrita per als mitjans de comunicació? (2003)

 

 

Organitzat pel Consorci Universitat Internacional Menéndez Pelayo de Barcelona – Centre Ernest Lluch (CUIMPB-CEL) i per l’Institut d’Estudis Catalans (IEC), el seminari titulat Quin[s] models[s] de llengua escrita per als mitjans de comunicació?, dirigit per Joan Martí i Castell, president de la Secció Filològica de l’IEC, i coordinat científicament per Josep M. Mestres i Serra, cap de l’Oficina de Correcció i Assessorament Lingüístics de la mateixa institució, va tenir lloc al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona els dies 16 i 17 de juliol de 2003.

El quadre de professors que van intervenir durant aquests dos dies va ser format pels especialistes següents: Joan Trullén, Carles Riera i Fonts, Enric Calpena, Ricard Fité i Labaila, Josep Cuní, Isabel-Clara Simó, Màrius Serra, Vicent Sanchis, Baltasar Porcel, Lídia Pons i Joaquim Romaguera i Ramió. Clogué l’acte Joan Martí i Castell, director del seminari.

 

Les actes d’aquest seminari van ser recollides en el volum 7 de l’actual col·lecció «Miscel·lània» de l’Institut d’Estudis Catalans, amb el títol Quin[s] models[s] de llengua escrita per als mitjans de comunicació? (Actes del seminari del CUIMPB-CEL 2003), publicat l’any 2004.

Aquestes actes es poden consultar també al Portal de Publicacions de l’IEC i, si en queden exemplars, es pot adquirir en format de paper.

 

 

 

 

Fotografies del seminari ‘Quin(s) model(s) de llengua escrita per als mitjans de comunicació?’ (16 i 17 de juliol de 2003)

 

Intervenció de Joan Martí i Castell, director del seminari, en la sessió inaugural del seminari del CUIMPB-CEL 2003. A la seva esquerra, Joan Trullén, director acadèmic del CUIMPB-CEL, i Josep M. Mestres, secretari científic del seminari. (Fotografia: DCF 1.0, CUIMPB-CEL.)

Vista de la sala durant la sessió inaugural del seminari del CUIMPB-CEL 2003. (Fotografia: DCF 1.0, CUIMPB-CEL.)

Intervenció de Vicent Sanchis, director del diari ‘Avui’ i professor de la Universitat Ramon Llull, acompanyat de Josep M. Mestres, secretari científic del seminari. (Fotografia: DCF 1.0, CUIMPB-CEL.)

Intervenció de Baltasar Porcel, escriptor, durant el seminari del CUIMPB-CEL 2003. A la seva esquerra, Josep M. Mestres, secretari científic del seminari. (Fotografia: DCF 1.0, CUIMPB-CEL.)