Categories

9.2.8. Les llengües de signes com a llengües minoritàries (2008)

 

 

Organitzat pel Consorci Universitat Internacional Menéndez Pelayo de Barcelona – Centre Ernest Lluch (CUIMPB-CEL) i per l’Institut d’Estudis Catalans (IEC), el seminari titulat Les llengües de signes com a llengües minoritàries: perspectives lingüístiques, socials i polítiques, dirigit per Joan Martí i Castell, president de la Secció Filològica de l’IEC, i coordinat científicament per Josep M. Mestres i Serra, cap del Servei de Correcció Lingüística de l’IEC, va tenir lloc al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona els dies 23 i 24 de juliol de 2008.

El quadre de professors que van intervenir durant aquests dos dies va ser format pels especialistes següents: Josep Lluís Carod-Rovira, Joan Fuster Sobrepere, Joan Martí i Castell, Josep Quer, Encarna Muñoz, Santiago Frigola, Bernat Joan, Roland Pfau, Adam Schembri, Ronice Müller de Quadros, Miquel Pueyo, Bencie Woll, Esperanza Morales, Marta Vinardell, Esther de los Santos, Thomas Hanke, Gemma Barberà i Eulàlia Ribera. Va moderar la taula rodona final Joan Martí i Castell. Clogué l’acte Joan Martí i Castell, director del seminari.

 

Les actes d’aquest seminari van ser recollides en el volum 14 de l’actual col·lecció «Miscel·lània» de l’Institut d’Estudis Catalans, amb el títol Les llengües de signes com a llengües minoritàries: perspectives lingüístiques, socials i polítiques (Actes del seminari del CUIMPB-CEL 2008), publicat l’any 2010.

Aquestes actes es poden consultar també al Portal de Publicacions de l’IEC i, si en queden exemplars, es pot adquirir en format de paper.

 

 

 

 

Fotografies del seminari ‘Les llengües de signes com a llengües minoritàries’ (23 i 24 de juliol de 2008)

Sessió inaugural del seminari del CUIMPB-CEL 2008. D’esquerra a dreta, Joan Fuster Sobrepere, director acadèmic del CUIMPB-CEL; Josep Lluís Carod-Rovira, vicepresident de la Generalitat de Catalunya; Joan Martí i Castell, director del seminari, i una de les persones de FESOCA que van tenir cura de la interpretació simultània de la llengua de signes al llarg de tot el seminari. (Fotografia: CUIMPB-CEL.)

Vista de la sala durant la celebració del seminari del CUIMPB-CEL 2008.

Intervenció d’Encarna Muñoz, de la Federació de Persones Sordes de Catalunya, durant el seminari CUIMPB-CEL 2008. A la seva esquerra, Josep M. Mestres, secretari científic del seminari. (Fotografia: CUIMPB-CEL.)

Aplaudiments del públic al final d’una intervenció durant el seminari CUIMPB-CEL 2008. (Fotografia: CUIMPB-CEL.)

Intervenció de Santiago Frigola, del Departament de Política Lingüística de la LSC (FESOCA), durant el seminari del CUIMPB-CEL 2008. a la seva dreta, Josep M. Mestres, secretari científic del seminari. (Fotografia: CUIMPB-CEL.)

Intervenció de Bernat Joan, secretari de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya, durant el seminari del CUIMPB-CEL 2008. A la seva esquerra, Josep M. Mestres, secretari científic del seminari. (Fotografia: CUIMPB-CEL.)

Intervenció de Bencie Woll, de l’University College de Londres, durant el seminari del CUIMPB-CEL 2008. (Fotografia: CUIMPB-CEL.)

Taula rodona final del seminari del CUIMPB-CEL 2008. D’esquerra a dreta, Adam Ch. Schembri, professor del University College de Londres; Joan Martí i Castell, director del seminari; Josep Quer, de l’ICREA (Universitat Pompeu Fabra), i Santiago Frigola, responsable de Política Lingüística de la Federació de Persones Sordes de Catalunya, i una de les persones de FESOCA que van tenir cura de la interpretació simultània de la llengua de signes al llarg de tot el seminari. (Fotografia: CUIMPB-CEL.)

Parlament final del seminari del CUIMPB-CEL 2008, a càrrec de Joan Martí i Castell, director del seminari. (Fotografia: CUIMPB-CEL.)