Categories

9.2.7. El multilingüisme a les universitats en l’espai europeu d’educació superior (2007)

 

 

Organitzat pel Consorci Universitat Internacional Menéndez Pelayo de Barcelona – Centre Ernest Lluch (CUIMPB-CEL) i per l’Institut d’Estudis Catalans (IEC), el seminari titulat El multilingüisme a les universitats en l’espai europeu de l’educació superior, dirigit per Joan Martí i Castell, president de la Secció Filològica de l’IEC, i coordinat científicament per Josep M. Mestres i Serra, cap del Servei de Correcció Lingüística de la mateixa institució, va tenir lloc al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona els dies 9 i 10 d’octubre de 2007.

El quadre de professors que van intervenir durant aquests dos dies va ser format pels especialistes següents: Joan Fuster Sobrepere, Antoni Mir, Blanca Palmada, Anne-Claude Berthoud, Ian Tudor, Marta Grané, Santiago Castellà, Jordi Matas, Marta Estella, Mavi Dolz, Miquel Strubell, Carme Pérez i Isidor Marí. Va moderar la taula rodona final Joan Martí i Castell. Clogué l’acte Joan Martí i Castell, director del seminari.

 

Les actes d’aquest seminari van ser recollides en el volum 12 de l’actual col·lecció «Miscel·lània» de l’Institut d’Estudis Catalans, amb el títol El multilingüisme a les universitats en l’espai europeu de l’educació superior (Actes del seminari del CUIMPB-CEL 2007), publicat l’any 2008.

Aquestes actes es poden consultar també al Portal de Publicacions de l’IEC i, si en queden exemplars, es pot adquirir en format de paper.

 

 

 

 

Fotografies del seminari ‘El multilingüisme a les universitats en l'espai europeu d’educació superior’ (9 i 10 d’octubre de 2007)

Salutació als assistents de Joan Martí i Castell, director, durant la sessió inaugural del seminari del CUIMPB-CEL 2007. (Fotografia: CUIMPB-CEL.)

Vista de la sala durant la inauguració del seminari del CUIMPB-CEL 2007. (Fotografia: CUIMPB-CEL.)

Sessió inaugural del seminari del CUIMPB-CEL 2007. D’esquerra a dreta: Joan Martí i Castell, director del seminari; Joan Fuster Sobrepere, director acadèmic del CUIMPB-CEL; Blanca Palmada, comissionada per a Universitats i Recerca de la Generalitat de Catalunya, i Antoni Mir, director de Linguamón – Casa de les Llengües. (Fotografia: CUIMPB-CEL.)

Intervenció d’Anne-Claude Berthoud, professora de la Universitat de Lausana, durant el seminari del CUIMPB-CEL 2007. A la seva dreta, Isidor Marí, director de la Càtedra de Multilingüisme Linguamón de la Universitat Oberta de Catalunya i vicepresident de la Secció Filològica de l’IEC. (Fotografia: CUIMPB-CEL.)

Intervenció de Marta Grané, cap de projectes de l’Àrea de Recerca Sectorial del TERMCAT, durant el seminari CUIMPB-CEL 2007. A la seva dreta, Josep M. Mestres, secretari científic del seminari. (Fotografia: CUIMPB-CEL.)

D’esquerra a dreta, Josep M. Mestres, secretari científic del seminari del CUIMPB-CEL 2007; Miquel Strubell, professor de la Universitat Oberta de Catalunya, i Mavi Dolz, vicerectora de Promoció Cultural i Multilingüisme de la UOC. (Fotografia: CUIMPB-CEL.)

Taula rodona final del seminari del CUIMPB-CEL 2007. D’esquerra a dreta, Marta Estella, del Servei de Llengües de la Universitat Autònoma de Barcelona; Joan Martí i Castell, director del seminari; Isidor Marí, director de la Càtedra de Multilingüisme Linguamón de la Universitat Oberta de Catalunya, i Carme Pérez, vicerectora de Promoció Lingüística de la Universitat Pompeu Fabra. (Fotografia: CUIMPB-CEL.)