Categories

9.3.08. VIII Seminari: «Les novetats normatives de l’any 2016 (II): la ‘Gramàtica de la llengua catalana’ de l’IEC» (2018)

 

 

Organitzat per l’Associació Promotora de la Llengua Catalana (APLEC) i la Biblioteca Central d’Igualada, el VIII Seminari sobre Coses que Cal Saber de la Llengua Catalana: «Les novetats normatives de l’any 2016 (II): la Gramàtica de la llengua catalana de l’IEC», impartit per Josep M. Mestres, cap del Servei de Correcció Lingüística de l’IEC, va tenir lloc a la seu de la Biblioteca Central d’Igualada el dissabte 26 de maig de 2018. El contingut de la sessió era doble: d’una banda, presentar la nova gramàtica en els aspectes més fonamentals que poden interessar als parlants en general i, de l’altra, tractar un dels temes gramaticals més controvertits històricament: l’ús de les preposicions per i per a.

 

 

 

 

 

 

 

 

El document titulat Usos de les preposicions per i per a segons la nova gramàtica normativa (Gramàtica de la llengua catalana, IEC, 2016), elaborat per Josep M. Mestres i Serra a partir del text de la gramàtica, que es va repartir als assistents per a fer-lo servir durant la sessió, extracta els requisits o factors que, a parer del professor, condicionen l’aparició de la preposició composta (per a) en els textos formals.

 

 

 

 

Fotografies del VIII Seminari sobre Coses que Cal Saber de la Llengua Catalana (26 de maig de 2018)

Inici del VIII Seminari i salutació als assistents. (Foto: Albert Soler.)

 

 

 

 

 

 

 

 

Els tres puntals de la llengua catalana: l’ortografia, el diccionari i la gramàtica. (Foto: Albert Soler.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Moment de l’exposició sobre l’ús de les preposicions ‘per’ i ‘per a’ (Foto: Albert Soler.)