Categories

8.2.6. El portal CiT (Terminologia de Ciències i Tecnologia) de l’Institut d’Estudis Catalans

 

 

El portal CiT (Terminologia de Ciències i Tecnologia), obert al públic l’any 2013, consta de tres grans interfícies:

— la biblioteca BiblioCiT, un conjunt d’obres terminològiques en línia publicades majorment per l’IEC, que conté seixanta-dues obres que poden ser consultades individualment;

— el motor de cerca avançat CercaCiT, que conté en aquests moments 178.408 unitats terminològiques catalanes i que permet consultar totes les obres de la biblioteca BiblioCiT simultàniament o per grups temàtics, i

— la interfície ContextCiT, que permet trobar contextos d’ús de termes apareguts en les revistes especialitzades recollides en l’Hemeroteca Científica Catalana, la qual conté 17.000 articles, per bé que ara com ara la cerca es limita als documents que incorporen sistemes de reconeixement òptic de caràcters (OCR).

Aquest portal es va actualitzant i alimentant permanentment gràcies a la producció editorial de l’IEC i d’altres institucions i entitats, i, pel seu interès terminològic, és especialment rellevant que pugui disposar d’una entrada pròpia dins Critèria, encara que ja existís quan aquest espai web es va inaugurar.