Categories

7.3.10. Viquipèdia i terminologia (2021)

 

El volum Viquipèdia i terminologia, publicat per la Societat Catalana de Terminologia el mes de setembre del 2021 a cura de Judit Feliu i Mireia Trias dins la coŀlecció «Memòries de la Societat Catalana de Terminologia» (número 8), conté la crònica del curs 2018-2019, amb els estudis presentats durant XVI Jornada de la SCATERM: «La Viquipèdia i la terminologia» (celebrada el 30 de maig de 2019). En aquesta jornada van tenir lloc les ponències i la taula rodona següents:

— «Viquipèdia: un recurs útil per a la terminologia?», per Jorge Vivaldi, de la Universitat Pompeu Fabra;

— «És fiable la Viquipèdia? Manteniment, estandardització i control a la Viquipèdia en català», per Pau Cabot i Bonnín, d’Amical Wikimedia;

— «Projecte Viquiterm», per Ramon Garrgia, de la Fundació Torrens-Ibern, i Toni Hermoso, de la Societat Catalana de Biologia;

— «Taula rodona: “Experiències de les societats filials de l’IEC en la Viquipèdia”», en la qual van participar Joan de Solà-Morales (Societat Catalana de Matemàtiques), Jordi Cuadros (Societat Catalana de Química) i Toni Hermoso (Societat Catalana de Biologia).