Categories

7.3.09. La neologia de la ciberseguretat en la llengua catalana (2021)

 

El volum La neologia de ciberseguretat en llengua catalana, de Meritxell Morte Sánchez, publicat per la Societat Catalana de Terminologia, filial de l’Institut d’Estudis Catalans, el juliol del 2021 dins la col·lecció «Eines de Terminologia», va obtenir ex aequo el Premi de la Societat Catalana de Terminologia de l’any 2020. Es tracta d’una obra que té com a objectius principals conèixer la terminologia nova que existeix en l’àmbit de la ciberseguretat: observar els termes que es fan servir en la forma catalana i els que no i veure quina és la tendència de creació de neologismes en aquest sector. En l’obra s’explica la metodologia seguida per a l’elaboració d’un glossari sobre ciberseguretat i s’analitzen alguns dels termes recollits que presentaven problemes.