Categories

9.5.8. Curs de Redacció i Correcció de Textos Administratius i Jurídics (2018)

 

 

A petició de la Secció Filològica de l’IEC, el Servei de Correcció Lingüística va organitzar el Curs de Redacció i Correcció de Textos Administratius i Jurídics dins els Cursos de la Secció Filològica, el qual es va desenvolupar del 3 al 31 d’octubre de 2018 a la seu de l’IEC, a la Casa de Convalescència de Barcelona. Aquest curs estava adreçat especialment als professionals de la traducció i la correcció de textos, i també al personal tècnic i administratiu de les administracions públiques, i va comptar amb l’assistència de trenta alumnes.

El curs tenia per finalitat oferir una informació actualitzada sobre els criteris que s’han de tenir en compte en la redacció i la correcció de textos administratius i jurídics, d’acord amb la nova ortografia i la nova gramàtica normatives.

La sessió inaugural fou presidida per Brauli Montoya, membre de la Secció Filològica i director del Servei de Correcció Lingüística de l’IEC, acompanyat de Josep M. Mestres, coordinador del curs, i Carles Duarte, que en feu la lliçó magistral.

El quadre docent estava format per les professores i els professors següents:
— Carles Duarte, lingüista i president del Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CoNCA);
— Josep M. Mestres, cap del Servei de Correcció Lingüística, professor del grau en dret de la Universitat Pompeu Fabra i coordinador del curs;
— Núria Altés, professora de llenguatge administratiu i jurídic per a institucions i empreses;
— Laia Campamà, tècnica lingüística del Servei de Correcció Lingüística;
— Sílvia López, responsable de la Unitat de Correcció del Servei Editorial;
— Núria Roma, tècnica lingüística de la Unitat de Correcció del Servei Editorial;
— Margarida Sanjaume, cap del Departament d’Assessorament Lingüístic del Parlament de Catalunya;
— Mireia Trias, correctora i secretària de la Societat Catalana de Terminologia.

El curs es va dividir en cinc sessions dobles de dues hores i mitja cada una, els dies 3, 10, 17, 24 i 31 d’octubre de 2018. El programa detallat del curs recull també un breu currículum de cada docent i el contingut de cada lliçó.

 

Fotografies del Curs de Redacció i Correcció de Textos Administratius i Jurídics (2018)

 

Inscripció i lliurament de materials a l’entrada de la Sala Puig i Cadafalch, el dia de la inauguració del CRCTAJ, 3 d’octubre de 2018, amb la col·laboració de l’estudiant en pràctiques del Servei de Correcció Lingüística Júlia Florit. (Fotografia: Laia Campamà.)

Brauli Montoya, director del Servei de Correcció Lingüística, inaugura el CRCTAJ, acompanyat de Carles Duarte i Josep M. Mestres, coordinador del curs, el dia 3 d’octubre de 2018. (Fotografia: Laia Campamà.)

Vista de la Sala Puig i Cadafalch de la Casa de Convalescència de l’IEC durant la inauguració del CRCTAL, el dia 3 d’octubre de 2018. (Fotografia: Laia Campamà.)

Carles Duarte imparteix la lliçó magistral durant la sessió inaugural del CRCTAL, el dia 3 d’octubre de 2018. (Fotografia: Laia Campamà.)

La professora Laia Campamà durant la seva sessió del CRCTAL, el dia 3 d’octubre de 2018. (Fotografia: Josep M. Mestres.)

La professora Sílvia López durant la seva sessió del CRCTAL, el dia 10 d’octubre de 2018. (Fotografia: Josep M. Mestres.)

Vista de la Sala Nicolau d’Olwer de la Casa de Convalescència de l’IEC durant les sessions corresponents al dia 10 d’octubre de 2018. (Fotografia: Josep M. Mestres.)

El professor Josep M. Mestres durant la seva sessió del CRCTAL, el dia 10 d’octubre de 2018. (Fotografia: Sílvia López.)

La professora Núria Roma durant la seva sessió del CRCTAL, el dia 17 d’octubre de 2018. (Fotografia: Mireia Trias.)

La professora Mireia Trias durant la seva sessió del CRCTAL, el dia 17 d’octubre de 2018. (Fotografia: Josep M. Mestres.)

La professora Núria Altés durant la seva sessió del CRCTAL, el dia 24 d’octubre de 2018. (Fotografia: Josep M. Mestres.)

La professora Margarida Sanjaume durant la seva sessió del CRCTAL, el dia 31 d’octubre de 2018. (Fotografia: Josep M. Mestres.)

Grup de classe del CRCTAL al pati de la Casa de Convalescència el dia 31 d’octubre de 2018. (Fotografia: Josep Gasol.)