Categories

9.2.4. El català i la Unió Europea (2004)

 

 

Organitzat pel Consorci Universitat Internacional Menéndez Pelayo de Barcelona – Centre Ernest Lluch (CUIMPB-CEL) i per l’Institut d’Estudis Catalans (IEC), el seminari titulat El català i la Unió Europea, dirigit per Joan Martí i Castell, president de la Secció Filològica de l’IEC, i coordinat científicament per Josep M. Mestres i Serra, cap de l’Oficina de Correcció i Assessorament Lingüístics de la mateixa institució, va tenir lloc al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona els dies 19 i 20 d’octubre de 2004.

El quadre de professors que van intervenir durant aquests dos dies va ser format pels especialistes següents: Francesca Puigpelat, Isidor Marí, Miquel Àngel Pradilla, Joan F. Mira, Josep M. Mestres, Antoni Milian i Massana, Salvador Giner, Jaume Vernet, Miquel Siguan, Josep M. Nadal i Josep Bargalló. Va moderar la taula rodona final Jaume Martí Castell. Clogué el seminari Encarna Roca, presidenta del Comitè Executiu del CUIMPB-CEL.

 

En relació amb la correcció de textos, Josep M. Mestres va impartir la ponència titulada «Catalanitzar Europa o recatalanitzar els Països Catalans? (dietari del sofert catalanòfon)» el dia 19 d’octubre de 2004, en el marc d’aquest seminari.

El full que segueix, que il·lustrà la ponència, mostra l’impacte que, segons el diari El Punt, van tenir els cent primers dies de govern de José Luis Rodríguez Zapatero per a Catalunya.

 

 

 

Les actes d’aquest seminari van ser recollides en el volum 9 de l’actual col·lecció «Miscel·lània» de l’Institut d’Estudis Catalans, amb el títol El català i la Unió Europea (Actes del seminari del CUIMPB-CEL 2004), publicat l’any 2006.

Aquestes actes es poden consultar també al Portal de Publicacions de l’IEC i, si en queden exemplars, es pot adquirir en format de paper.