Categories

7.4.3. Actes del seminari ‘El català i la Unió Europea’ (2004)

 

 

El dies 19 i 20 d’octubre de 2004 es va dur a terme el seminari del Consorci Universitat Internacional Menéndez Pelayo de Barcelona – Centre Ernest Lluch, anomenat El català i la Unió Europea. L’acte, organitzat per aquesta institució (CUIPMB-CEL), fou dirigit per Joan Martí i Castell, president de la Secció Filològica de l’Institut d’Estudis Catalans, i el secretari científic va ser Josep M. Mestres i Serra, cap de l’Oficina de Correcció i Assessorament Lingüístics de l’IEC. El seminari estava patrocinat per la Universitat Internacional Menéndez Pelayo, la Diputació de Barcelona, l’Ajuntament de Barcelona i el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, i va comptar amb la coŀlaboració del Departament de la Presidència de la Generalitat de Catalunya.

La publicació El català i la Unió Europea (Actes del seminari del CUIPMB-CEL 2004), que es pot adquirir al Portal de Publicacions de l’Institut d’Estudis Catalans, conté les actes d’aquest seminari, tal com van ser publicades per l’IEC l’octubre de 2006.

 

 

La ponència titulada «Catalanitzar Europa o recatalanitzar els Països Catalans? (dietari del sofert catalanòfon)» fou impartida per Josep M. Mestres, lingüista i traductor intèrpret jurat, el dia 19 d’octubre de 2004, dins aquest seminari.