Categories

9.3.07. VII Seminari: «Les novetats normatives de l’any 2016 (I): l’‘Ortografia catalana’ de l’IEC» (2017)

 

 

Organitzat per l’Associació Promotora de la Llengua Catalana (APLEC) i la Biblioteca Central d’Igualada, el VII Seminari sobre Coses que Cal Saber de la Llengua Catalana: «Les novetats normatives de l’any 2016 (I): l’Ortografia catalana de l’IEC», impartit per Josep M. Mestres, cap del Servei de Correcció Lingüística de l’IEC, va tenir lloc a la seu de la Biblioteca Central d’Igualada el dissabte 13 de maig de 2017.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

El document titulat Novetats de l’Ortografia catalana de l’Institut d’Estudis Catalans, elaborat per Josep M. Mestres i Serra i Laia Campamà Mormeneo, conté el text de suport que es va repartir als assistents i que es va fer servir durant la sessió, el qual resumeix i exposa de manera sistemàtica els aspectes més rellevants de l’Ortografia catalana, obra normativa bàsica que es pot consultar en línia des del dia 8 de maig de 2017.

 

 

 

 

Fotografies del VII Seminari sobre Coses que Cal Saber de la Llengua Catalana (13 de maig de 2017)

Els tres puntals d’una llengua: l’ortografia, el diccionari i la gramàtica. (Foto: Josep M. Mestres.)

Inici de la presentació de la sessió sobre les novetats ortogràfiques de la llengua catalana. (Fotografia: Albert Soler.)

Vista de l’auditori de la Biblioteca Central d’Igualada durant el VII Seminari sobre Coses que Cal Saber de la Llengua Catalana. (Foto: Albert Soler.)

Vista dels assistents al VII Seminari sobre Coses que Cal Saber de la Llengua Catalana. (Fotografia: Albert Soler.)

Els participants en el VII Seminari sobre Coses que Cal Saber de la Llengua Catalana, a la porta Biblioteca Central d’Igualada en haver acabat l’acte. (Fotografia: Rosa Perelló.)

 

 

Actualització del 2021. La Secció Filològica de l’IEC va aprovar el 3 de juny de 2021 les regles ortogràfiques definitives, una vegada prescrita la moratòria d’aplicació obligada de quatre anys que s’autoimposà. El document adjunt substitueix l’homònim publicat l’any 2017 i conté els fragments esmenats o nous destacats de color groc per a més claredat. Aquest document ha estat elaborat a partir dels materials en línia publicats per la Secció Filològica (Document SF 1 i Document SF 2).