Categories

7.4.6. Actes del seminari ‘El llibre i la lectura: una revolució en la història de la humanitat’ (2007)

 

7-4-3_El llibre i la lectura 2007

 

Els dies 25 i 26 d’octubre de 2005 es va dur a terme el seminari del Consorci Universitat Internacional Menéndez Pelayo de Barcelona – Centre Ernest Lluch, anomenat El llibre i la lectura: una revolució en la història de la humanitat. L’acte, organitzat per aquesta institució (CUIPMB-CEL), fou dirigit per Joan Martí i Castell, president de la Secció Filològica de l’Institut d’Estudis Catalans, i el secretari científic va ser Josep M. Mestres i Serra, cap de l’Oficina de Correcció i Assessorament Lingüístics de l’IEC. El seminari estava patrocinat per la Universitat Internacional Menéndez Pelayo, la Diputació de Barcelona, l’Ajuntament de Barcelona i el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, i va comptar amb la coŀlaboració del Departament de la Presidència de la Generalitat de Catalunya.

La publicació El llibre i la lectura: una revolució en la història de la humanitat. (Actes del seminari del CUIPMB-CEL 2005) conté les actes d’aquest seminari, tal com van ser publicades per l’IEC el juliol de 2007.

 

7-4-3_El llibre i la lectura 2007_Ponència de JMS_01-pàg 1

 

La ponència titulada «La lectura i la consulta de diccionaris generals» fou impartida per Josep M. Mestres, lingüista i traductor intèrpret jurat, el dia 26 d’octubre de 2005, dins aquest seminari.